Volledig scherm
De twee schepen zijn na de aanvaring naar de calamiteitensteiger in de haven van Haaften gegaan. © Politie Bommelerwaard

Twee binnenvaartschepen botsen frontaal op de Waal bij Heerewaarden

UPDATEHEEREWAARDEN - Twee binnenvaartschepen zijn in de nacht van maandag op dinsdag frontaal tegen elkaar gevaren op de Waal ter hoogte van Heerewaarden. Niemand raakte hierbij gewond. De politie doet onderzoek.

De Eiltank 18 was onderweg van Antwerpen naar Duitsland toen het rond 4.30 uur even ten oosten van Fort Sint-Andries mis ging. Daar botste het schip op de Gino, die onderweg was vanuit Duisburg. 

De schepen zijn naar de calamiteitensteiger in Haaften gevaren. Beiden vervoerden brandbare stoffen, maar er bleek bij controle geen gevaar voor de opvarenden en de omgeving. Voor het onderzoek door de politie, Rijkswaterstaat en de Inspectie Leefomgeving en Transport worden de veiliggestelde radarbeelden gebruikt.

  1. Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel?
    PREMIUM

    Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheu­vel?

    Wie heeft het gemunt op de Apeldoornse eigenaren van vakantieketen EuroParcs? Die vraag rijst nadat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw peperdure auto’s in brand vlogen bij de twee villa’s van de familie Vos, ook sinds enige tijd eigenaar van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel. Het zijn autobrand nummer drie en vier in de straat in anderhalve maand tijd.