De zandbedrijven uitkopen die aan de rand van de Zandmeren zijn gevestigd is volgens bezwaarmakers een betere oplossing dan een kostbare ontsluitingsroute.
Volledig scherm
PREMIUM
De zandbedrijven uitkopen die aan de rand van de Zandmeren zijn gevestigd is volgens bezwaarmakers een betere oplossing dan een kostbare ontsluitingsroute. © BD stock

Twintig inwoners maken bezwaar tegen ontsluitingsroute: ‘Plan is voor Maasdriel financieel te riskant’

KERKDRIEL/HOENZADRIEL - Twintig inwoners van Kerkdriel en Hoenzadriel zijn het niet eens met de procedure die de Zuidelijke Ontsluitingsroute tussen de Provincialeweg en recreatiegebied De Zandmeren mogelijk moet maken. Ook zijn ze van mening dat de gemeente met de plannen voor de weg veel te grote financiële risico's neemt. Slordigheden zouden de gemeenschap miljoenen kunnen kosten.

  1. Zandbedrijven weg bij De Zandmeren? Maasdriel wil over half jaar weten of dat te doen is

    Zandbedrij­ven weg bij De Zandmeren? Maasdriel wil over half jaar weten of dat te doen is

    KERKDRIEL/HEDEL - Voor de zomer van 2023 moet duidelijk zijn of het mogelijk is om de twee zandbedrijven te verplaatsen die in Kerkdriel naast recreatiegebied De Zandmeren liggen. Maasdriel heeft met projectontwikkelaar Maasfront een overeenkomst gesloten om te onderzoeken of het kan. Door de verplaatsing komt er 20 hectare vrij voor woningbouw. Ook kan toerisme en recreatie langs de Maas verder worden ontwikkeld.