De start van de Two Rivers Marathon in 2019.
Volledig scherm
De start van de Two Rivers Marathon in 2019. © Roel van der Aa

Two Rivers Marathon Zaltbommel afgelast vanwege storm

ZALTBOMMEL - De Two Rivers Marathon in Zaltbommel die zondag zou plaatsvinden, is afgelast vanwege storm Ciara.

Medeorganisator Marco van Leeuwen: “We hoopten aanvankelijk dat het meest heftige deel van de storm pas vanavond zou komen, maar de laatste uren is duidelijk geworden dat we de piek al halverwege de middag -tegen het eind van de race- kunnen verwachten. In het kader van veiligheid voor lopers, toeschouwers en vrijwilligers moesten we daarom besluiten de boel af te blazen.”

Momenteel probeert het team een (openbaar) feestje in de Sint-Maartenskerk op touw te zetten als goedmakertje voor de teleurgestelde deelnemers. Dj Joost is uitgenodigd, er is een foodmarket en een expositie. Aan meer amusement wordt gewerkt. “Vanaf 13.00 uur is het daar super gezellig”, belooft Van Leeuwen.

Een bedrag van 1500 euro gaat, ondanks alles, naar de Hout Bay United Football Community in Kaapstad, een goed doel dat al langer door de organisatie wordt gesteund. Volgend jaar februari -een exacte datum is nog niet bekend- wordt het evenement opnieuw gehouden.

Het KNMI heeft vandaag voor het hele land code oranje aangekondigd vanwege storm Ciara. Er worden windstoten tot wel 130 kilometer per uur verwacht.

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.