Initiatiefnemer Michiel Alexander de Raaf wijst naar een detail van de stalen impressie van het mottekasteel. Op de achtergrond rechts nestor-brouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan en midden smid Wim van den Helm uit Sint-Michielsgestel.
Volledig scherm
Initiatiefnemer Michiel Alexander de Raaf wijst naar een detail van de stalen impressie van het mottekasteel. Op de achtergrond rechts nestor-brouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan en midden smid Wim van den Helm uit Sint-Michielsgestel. © Alie Bakkenes

Veel interesse voor waterberging De Drielse Motte en monument voor kasteel

KERKDRIEL - In aanwezigheid van alle betrokkenen is zaterdag waterberging de Drielse Motte officieel in gebruik genomen en monument De Asbergkamp onthuld, een replica in cortenstaal van de mottenburcht uit de 13e eeuw. In de loop van de middag kwamen de nodige belangstellenden het beeld bekijken.

  1. Gebroken ribben? Gert heeft alles over voor mooie dierenfoto’s
    PREMIUM

    Gebroken ribben? Gert heeft alles over voor mooie dierenfoto’s

    ZALTBOMMEL/SCHIJNDEL/ESCH - Nog niet zo lang geleden nam een stier hem nog flink te grazen. Een paar gebroken ribben was het resultaat. Ook is hij al eens onder geplast door een grote zeug. Ach, Gert van den Bosch (56) uit Zaltbommel heeft er alles voor over om varkens, koeien, geiten, schapen en paarden op het boerenerf zo mooi mogelijk te fotograferen. Ook in de Meierij. Hij won er zelfs een prestigieuze, internationale prijs mee: de Sony Award.