Een voorbeeld van een kleine windmolen bij een boerenbedrijf.  Ter vergelijking: de windmolen langs de A2 bij Zaltbommel is zes keer zo hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van een kleine windmolen bij een boerenbedrijf. Ter vergelijking: de windmolen langs de A2 bij Zaltbommel is zes keer zo hoog. © Emiel Muijderman

Veertig boerderijen in Zaltbommel zouden met kleine windmolen genoeg stroom voor zichzelf kunnen opwekken

ZALTBOMMEL - Ongeveer 40 agrarische bedrijven in de gemeente Zaltbommel zouden met een kleine windmolen genoeg stroom op kunnen wekken om zichzelf te kunnen bedruipen als het om energie gaat. Zeker in combinatie met zonnepanelen is dat haalbaar en op die manier jaarrond gedekt. ,,Het is voor ondernemers steeds interessanter om energieonafhankelijk te worden.” 

  1. In de rij voor een vaccinatie in Hedel op eerste dag van de GGD-prikbus in de Bommelerwaard
    PREMIUM

    In de rij voor een vaccinatie in Hedel op eerste dag van de GGD-prik­bus in de Bommeler­waard

    HEDEL - Een goede start voor de prikbus van GGD Gelderland-Zuid in de Bommelerwaard: op het moment dat de bus de parkeerplaats bij de Jumbo in Hedel op kwam rijden stonden er al mensen te wachten die zich wilden laten vaccineren. Van meet af aan, zes uur lang, bleef het een komen en gaan van mensen. ,,Er is nog geen moment rust geweest. We hebben nauwelijks tijd gehad om een broodje te eten.”