Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbank in Zutphen. © DG

Verdachte ontuchtzaak Alem heeft beeldmateriaal weggegooid

ALEM/ZUTPHEN - De 46-jarige verdachte in de Alemse ontuchtzaak heeft vlak voor zijn arrestatie op 26 juli 2018 beeldmateriaal weggegooid. Volgens de officier van justitie weten we daardoor niet alles en zit er een gat in het dossier. Dat bleek donderdag tijdens de derde pro forma-zitting, waarin de stand van zaken in het onderzoek besproken werd.

De man uit Alem wordt ervan verdacht in de periode 2015-2018 ontucht te hebben gepleegd met meerdere kinderen. Ook zou hij kinderporno hebben vervaardigd. Exacte aantallen heeft het OM nog altijd niet genoemd, maar er zouden ruim twintig slachtoffers zijn. Met een deel daarvan heeft de verdachte ontucht gepleegd, maar onder de slachtoffers zijn ook kinderen die niet gemerkt hebben dat ze op beeld werden vastgelegd. 

  1. Geen plek meer 
voor grote distributiebedrijven in Zaltbommel
    PREMIUM

    Geen plek meer voor grote distribu­tie­be­drij­ven in Zaltbommel

    ZALTBOMMEL - Voor wat betreft grote distributiecentra zit Zaltbommel wel aan z’n taks, erkent wethouder Willem Posthouwer. De bedrijventerreinen in Zaltbommel raken vol. De laatste jaren is het hard gegaan, onder andere door de uitgifte van XXL-kavels. ,,We hebben geen grote lappen grond meer beschikbaar en gaan ons nu richten op kleinschalige bedrijvigheid en op revitalisering van bestaande bedrijventerreinen.”