Een screenshot uit de uitzending van Opsporing Verzocht waarin aandacht werd besteed aan de overval op de woning in Zaltbommel. Een gemaskerde overvaller probeert het huis aan de Thorbeckestraat binnen te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een screenshot uit de uitzending van Opsporing Verzocht waarin aandacht werd besteed aan de overval op de woning in Zaltbommel. Een gemaskerde overvaller probeert het huis aan de Thorbeckestraat binnen te komen. © Opsporing Verzocht

Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

  1. Oude bedrijfsnaam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijsveld Kerkwijk

    Oude bedrijfs­naam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijs­veld Kerkwijk

    KERKWIJK De bedenker en initiatiefnemer van Het Paradijsveld, een nieuwe wijk met tientallen ecologische huizen bij Kerkwijk, heeft in een gespreksverslag aan omwonenden de naam gebruikt van een bedrijf dat niet meer bestaat. Procon Invictra werd in 2015 uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ,,Dat logo had er beter niet op kunnen staan”, reageert Leendert van de Weerd, de man achter het plan voor Het Paradijsveld.