Volledig scherm
De kater Fruhstuck uit Rotterdam ging de hort op en kwam in Zaltbommel terecht bij een 'warm nest'. © Dierenambulance Den Bosch

Verdwaalde Rotterdamse kat zoekt hulp bij Feyenoord-fans in Zaltbommel

ZALTBOMMEL/ROTTERDAM - De Rotterdamse kat Fruhstuck, die tien dagen vermist is geweest, is weer thuis. Op een bijzondere manier en dankzij  Zaltbommelse Feyenoord-fans. 

Niemand weet hoe Fruhstuck in Zaltbommel terecht is gekomen. Feit is wel dat zijn baasjes in Rotterdam hem al een tijdje erg misten. Ze hadden de stad afgezocht en overal posters opgehangen.  Rowen en Corina uit Zaltbommel wisten daar uiteraard niets van, maar vroegen zich wel af van wie toch die kat was die zich steeds bij hun huis meldde. Hongerig en duidelijk verdwaald. 

Uitsluitend toegang voor Feyenoorders

Rowen plaatste een oproepje in een facebookgroep met Zaltbommelse volgers, maar dat leverde niets op. Toen de kat zich weer meldde, lokte hij het dier met wat voer naar binnen en belde de dierenambulance in Den Bosch. De chip werd uitgelezen en tot ieders verbazing bleek de kat helemaal uit Rotterdam te komen. Medewerkers van de dierenambulance begrijpen wel waarom Fruchstuck uitgerekend op dit adres hulp heeft gezocht. ,,Naast de voordeur hangt een bordje met de tekst: Uitsluitend toegang voor Feyenoorders!”

De dierenambulance belde naar Rotterdam en inmiddels ligt Fruhstuck weer lekker thuis in zijn mandje.