Volledig scherm
Eén van de deelnemende teams aan de ploegentijdrit. © Hannie Visser-Kieboom

Voor een enkeling gaat de tijdrit Dwars Door Velddriel te hard

VELDDRIEL - De ploegentijdrit van de eerste 'Dwars door Velddriel' is gewonnen door het team Ik wil sportvoeding uit Maastricht. Bij de dames eindigde het team Loving Potatoes uit Oosterhout als eerste. De snelste vrouw was Ingrid van er Wijngaard, bij de mannen won Thom Severijn.

In totaal hadden 28 ploegen zich ingeschreven voor de tijdrit, maar vanwege het stormachtige weer lieten enkele teams verstek gaan. Onder de 28 ploegen waren ook zeven vrouwenteams. De tijdrit werd in twee etappes gereden.

Naast de ploegentijdrit in de middag kende 'Dwars door Velddriel' ook een sportief ochtendprogramma. Zo stonden in de ochtend om acht uur al honderd wandelaars aan de start, zij mochten kiezen uit tien of twintig kilometer. Een uurtje later startte de Kidsrun, daar hadden zich dertig kinderen voor ingeschreven. Aan de hardlooprun deden veertig atleten mee, de winst op de tien kilometer ging naar M. van Doorn bij de mannen in een tijd van 40.37, bij de vrouwen won V. Vink in een tijd van 43.02.

Dikke bandenrace

Minst populair aan het ochtendprogramma was de dikke banden race met vijftien deelnemers.,,De Kidsrun en dikke banden race mikken misschien te veel op dezelfde doelgroep", zo vertelt Mark van den Oord van TWC de Trillende Spaken. Samen met My Fit organiseren ze het sportieve evenement dat stormachtig begon.,,Bij  het opbouwen van de tent hadden we al veel last van de wind. Bij de finishboog ging het mis, die waaide om en hebben we toen maar weggehaald. Vorig jaar was het juist prachtig weer en zat het hele terras vol". 

Na een half rondje lag ik er al af

De naam 'Dwars door Velddriel' is perfect gekozen, het doorgaande verkeer dwars door het dorp kan bij dorpshuis de Boxhof aan de Voorstraat niet doorrijden, maar stuit op het startpodium voor de ploegentijdrit, op een groot scherm naast het dorpshuis zijn beelden te zien van de wedstrijd. Voor Peter Wonink uit Hoogblokland is het een korte tijdrit. "Ik mocht invallen voor een ziek teamlid, maar mijn ploeggenoten gaan echt vol gas, na een half rondje lag ik er al af".

Volledig scherm
Dwars Door Velddriel © Truus Peters