Volledig scherm
De Liesveldsesteeg in vogelvlucht. Op deze plek waar kassen hebben gestaan zijn nog twee bouwkavels te koop. © PHTB

Voormalige tuinderswoningen Brakel mogelijk in de verkoop

BRAKEL - Twee voormalige bedrijfswoningen aan de Liesveldsesteeg in Brakel gaan in de verkoop. Tenminste, als de tuinder die de woningen sinds enige tijd huurt ze niet wil kopen.

Dat meldt het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard. Het PHTB kocht de twee bedrijfswoningen enkele jaren terug om de bouw van een nieuw glastuinbouwbedrijf mogelijk te maken. De woningen hebben ondertussen een nieuwe bestemming gekregen, zodat ze niet langer aan een bedrijf gebonden zijn en door iedereen bewoond mogen worden.

Te koop tegen marktwaarde

De huidige huurder krijgt als eerste de gelegenheid om de huizen te kopen. Tegen marktwaarde. De taxatie loopt om een prijs vast te stellen. Begin april moet duidelijk zijn of de tuinder akkoord gaat of dat ze op de markt komen.

Uilenvlugt

Er zit ook schot in een ander kavel dat is vrijgekomen bij de herstructurering. Plan Uilenvlugt aan de Meidijk, waar twee grote kassen zijn gesloopt en waar in 2017 een pruimenboomgaard is gerooid, biedt ruimte voor tien woningen. Daarbij gaat het om drie vrijstaande woningen met ruimte voor een eigen paardenweide of boomgaard en een combinatie van geschakelde woningen. PHTB overweegt om het perceel als geheel te verkopen. De koper moet zelf het terrein bouwrijp maken.