Voorpui aan gort na ramkraak bij camerawinkel in Waardenburg: ‘Voor een buit van een paar honderd euro’

UpdateWAARDENBURG - Bij de onderneming Camera-Tweedehands.nl in Waardenburg is in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd. Dat gebeurde rond de 04.35 uur. De zaak is flink beschadigd. ,,Voor een buit die  slechts een paar honderd euro waard is.”

Een grijze gestolen auto, met daarin de drie nog onbekende daders, is meerdere keren hard tegen de camerawinkel aan De Vergt aan gebotst om zo de winkel open te breken. Er was op dat moment geen personeel aanwezig. Volgens omwonenden gingen de daders er niet veel later vandoor met een grote tas. 

Daarin zaten een paar flitsers voor op camera's, laat een woordvoerder woensdagochtend weten. ,,Die zijn misschien een paar honderd euro waard. Ze hebben dit voor zo goed als niks gedaan.” De schade aan de winkel zelf is veel groter. ,,Ze hebben de voorpui er helemaal uitgereden. De ruiten en ons rolluik zijn binnen beland.” 

Betonblokken

Om ruimte te maken voor de knal tegen de etalage, haalden de daders onder meer betonblokken op de parkeerplaats weg. ,,Die lagen er als voorzorgsmaatregel. Er is nog nooit eerder iets dergelijks gebeurd, maar je weet nooit.” Ook één van de twee geparkeerde auto's van een thuiszorgwinkel werd verplaatst. De wagen liep daarbij schade op.

De politie kwam met spoed ter plaatse om onderzoek te doen. ,,Binnen twee minuten, daarmee zijn we heel blij.” Ook de brandweer was ter plekke. Camera-Tweedehands.nl ligt in een klein winkelcentrum, net buiten het centrum van het dorp. Het is het enige filiaal van de zaak.

Uitgebrande auto

Iets meer dan een uur na de ramkraak rukte de brandweer uit voor een autobrand aan de Empelsehoeflaan bij Rosmalen. De politie onderzoekt of de aangetroffen Audi, zonder kentekenplaten, verband houdt met de ramkraak. Van het voertuig is vrijwel niets meer over.

Volledig scherm
De uitgebrande auto die werd aangetroffen in Rosmalen. © Bart Meesters - Meesters Multi Media
Volledig scherm
Ramkraak in Waardenburg. © Bart Meesters - Meesters Multi Media
Volledig scherm
De uitgebrande auto © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
De ramkraak in Waardenburg © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Ramkraak in Waardenburg. © Bart Meesters - Meesters Multi Media