Volledig scherm
De vrachtwagen die vier aanrijdingen veroorzaakte in Aalst. © Facebook Politie Bommelerwaard

Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt vier aanrijdingen in een middag in Aalst

AALST - Een vrachtwagenchauffeur heeft binnen een paar uur vier aanrijdingen veroorzaakt in Aalst. Dat gebeurde donderdagmiddag. Hierbij liepen een woning, een lesauto en meerdere verkeersborden flinke schade op. Uiteindelijk heeft een behulpzame omstander, toevallig ook vrachtwagenchauffeur, de politie geholpen om erger te voorkomen. 

De politie kregen donderdagmiddag een melding dat een vrachtwagen tegen een woning was gereden. Eenmaal ter plaatsen zagen de agenten dat de chauffeur maar liefst drie aanrijdingen had veroorzaakt. De man had op de T-splitsing van de Veerdam en de Maasdijk in Aalst in de bocht een aantal betonnen paaltjes uit de grond gereden en raakte toen bij de tweede keer steken de dakrand van een woning. Tijdens het manoeuvreren van zijn oplegger door de bocht botste hij ook nog eens op een lesauto die wilde passeren. 

Behulpzame omstander

De vergunningen van de chauffeur bleken niet in orde. Hij kreeg een boete van 1400 euro en mocht niet zonder begeleiding verder rijden. Tijdens de ongelukken had de bestuurder meerdere banden van zijn oplegger kapot gereden. Een behulpzame omstander hielp de bestuurder met het vervangen van de banden. Daarna bood hij aan als begeleiding mee te rijden, omdat hij de juiste papieren had om met zwaar materieel te rijden. 

Vierde aanrijding

De vrijwilliger is voor de vrachtwagen uit gereden om de route te bepalen en verkeersborden te verplaatsen zodat de vrachtwagenchauffeur kon passeren. Eenmaal aangekomen op de kruising van de Van Heemstraweg met de Meidijk wilde de chauffeur met zijn combinatie de bocht maken in de richting van Brakel. Dit ging niet helemaal goed en hij reed met zijn oplegger een verkeersbord en een lantaarnpaal om. Daarmee veroorzaakte hij de vierde aanrijding van die middag. 

Hierna was de maat vol voor de politie. De vrachtwagenchauffeur werd in de politiewagen gezet en de behulpzame omstander heeft de vrachtwagen naar het bedrijventerrein Kraaijenhoef gereden. Daar is de combinatie geparkeerd. Alle schades zullen op de chauffeur worden verhaald.