Vrouw die politiewagen ramde op oudejaarsnacht is zonder rijbewijs naar huis gestuurd

VIDEOWAARDENBURG - De 53-jarige vrouw uit Hurwenen, die op oudejaarsavond op de A2 bij Waardenburg met een flinke slok op een politiewagen ramde, is vrijgelaten. Ze is nog wel verdachte en haar rijbewijs is ingenomen.

Justitie heeft besloten haar voorlopige hechtenis niet te verlengen. Ze is dus vrijgelaten, maar mag voorlopig niet rijden.

Rechtszaak of rijontzegging

De vrouw reed oudejaarsavond in volle vaart op een politiewagen met twee inzittende agenten. Zij verleenden hulp bij een pechgeval op de A2 bij Waardenburg. De bestuurster had fors te veel gedronken en werd aangehouden en vastgezet. Justitie zal later besluiten of de vrouw voor de rechter moet komen. De zaak kan ook anders worden afgehandeld, bijvoorbeeld met een boete, een rijontzegging en een verkeerscursus.

Justitie wil niet zeggen waar de vrouw precies van wordt verdacht. 

Volledig scherm
© Bart Meesters
  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.