Videostill van een explosie door een vuurwerkbom. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Videostill van een explosie door een vuurwerkbom. Foto ter illustratie. © Twitter 112 Westland

Vuurzee en maanden oorsuizen door vuurwerkbommen: ‘Het was maar zo’n klein dingetje’

ZUTPHEN/ZUILICHEM - Eerst een flits, toen een enorme knal, een drukgolf en vervolgens glas dat door de woonkamer vloog. Als gevolg van een vuurwerkbom die in de nieuwjaarsnacht 2019 in de Burgemeester Posweg in Brakel werd afgestoken. En vlak daarna nog een keer hetzelfde verhaal, nu aan de Nicolaas Hooijkaasstraat in Zuilichem. 

 1. Mijlpaal voor Maasdriel: eerste stap voor ontsluitingsroute Kerkdriel
  PREMIUM
  UPDATE

  Mijlpaal voor Maasdriel: eerste stap voor ontslui­tings­rou­te Kerkdriel

  KERKDRIEL/VELDDRIEL - Om de zuidelijke ontsluitingsroute tussen de Provincialeweg bij Velddriel en De Zandmeren bij Kerkdriel te kunnen aanleggen, zal de gemeente het eens moeten worden met de eigenaren van 139 stukken grond. ,,We zullen er niet met iedereen uitkomen”, weet wethouder Jan-Hein de Vreede al. Toch denkt hij dat er binnen tien jaar een weg ligt die in Velddriel en de Paterstraat in Kerkdriel de druk van de ketel haalt.
 2. De weidevogel heeft het ook in Rivierenland lastig: ‘Maar ik houd hoop’
  PREMIUM

  De weidevogel heeft het ook in Rivieren­land lastig: ‘Maar ik houd hoop’

  HAAFTEN/TUIL - Als Fries jochie raakte Gerrit Zeldenrust uit Haaften al in de ban van weidevogels: ,,Als je ernaar wilt kijken, zie je hoe mooi het is. Maar het gaat helaas niet goed met de weidevogels, zeker niet met de kemphanen en grutto’s. Al is het fijn om te merken dat er boeren zijn, ook rond Haaften, met wie je prima afspraken kan maken over een weidevogelvriendelijk beheer van hun land. Dat geeft hoop.’’