Volledig scherm
De allerlaatste vergadering van de gemeenteraad Neerijnen is een feit en er wordt afscheid genomen in de kelder van het gemeentehuis met een hapje en een drankje. Neerijnen valt binnenkort onder de gemeente West Betuwe. Burgemeester Harry de Vries (lichtblauw pak) praat nog even na met een aantal raadsleden. © Raphael Drent

Warm afscheid van kasteel, Neerijnen en...Harry

NEERIJNEN - ,,Het einde van een tijdperk. De mooie gemeente Neerijnen houdt binnenkort op te bestaan en vanavond is de laatste raadsvergadering in het mooiste gemeentehuis dat ik ken. Ik ben dankbaar dat ik hier de kans kreeg om drie jaar het mooie ambt van burgemeester waar te nemen.’’ Burgemeester Harry de Vries had donderdagavond warme woorden voor zijn gemeente.

Quote

Ik gun iedere gemeente zo'n waarnemer als Harry de Vries

Jos van Maanen, SGP Neerijnen

Maar omgekeerd is Neerijnen ook gaan houden van ‘waarnemend burgemeester Harry‘: ,,Ik gun iedere gemeente zo'n waarnemer‘’, concludeerde Jos van Maanen (SGP).  Nadat eerder al Petra van Kuilenburg (Gemeentebelangen Neerijnen) de loftrompet had gestoken over De Vries.
Ze gaan er qua vergaderlocatie bepaald niet op vooruit, de zes Neerijnense gemeenteraadsleden die in januari hun opwachting maken in de gemeenteraad van West Betuwe. Ze ruilen het Neerijnense kasteel in voor het bepaald minder aansprekende gemeentehuis van Geldermalsen.

41 jaar

De gemeente Neerijnen, ook een fusiegemeente, mag net geen 41 jaar worden.  De Vries complimenteerde de raadsleden voor hun werk, inzet en oog voor de burgers. Na roerige jaren is Neerijnen in harmonie op weg gegaan naar de fusie met Geldermalsen en Lingewaal.

Ter afsluiting kwam de raad traditiegetrouw samen in de spelonken van het kasteel. In de kelderbar werden tegenstellingen soepel weggehapt bij een smakelijk buffet (zie foto) en weggespoeld met een biertje. Als altijd verzorgd door de bodes Marjolein en Bianca. Voor hen klonk het warmste applaus. Zoals De Vries hen typeerde: ,,Wereldwijven.’’ 

Volledig scherm
De bloemen staan klaar voor de raadsleden in Neerijnen © DG/Eric Wijnacker