Volledig scherm
Het onafhankelijkheidsmonument bij de Bossche Poort. De foto is dit voorjaar gemaakt, toen het gedeelte bij het oorlogsmonument aan de andere kant van de weg opnieuw werd ingericht. © Bertjan Kers/BD

Wat willen inwoners Zaltbommel met de Bossche Poort?

ZALTBOMMEL - Wat te doen met de voormalige Rabobank? Hoe krijgt de binnenstad van Zaltbommel een betere entree? Op welke manier kan de parkeerdruk aan de Omhoeken worden verminderd? Het zijn vragen die aan bod komen bij een bijeenkomst op 26 augustus in De Poorterij over de ontwikkeling van de Bossche Poort.

Twee ontwerpbureaus hebben een conceptvisie voor de Bossche Poort gemaakt en de gemeente Zaltbommel is benieuwd wat inwoners daar van vinden. De gemeente laat de mening van inwoners volgens eigen zeggen zwaar meewegen bij de uiteindelijke keuze. 

Poorterij

De inloopavond is op 26 augustus tussen 19.30 en 21.30 uur in De Poorterij aan de Nieuwstraat. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers de visies bekijken, een toelichting krijgen, commentaar leveren en zelf ideeën aandragen. 

Het gebied waar het om gaat ligt ongeveer tussen het Stadskasteel, De Poorterij en de Singel. In dit gebied spelen verschillende ontwikkelingen, zoals de herinvulling van het voormalige bankgebouw.