Julia Richel, Dogan Aydin, Myrthe Spiering en Susanne van Schaik (vlnr) zetten zich op het Cambium College in Zaltbommel er voor in dat iedereen mag zijn wie hij is. Dat doen ze onder meer tijdens Paarse Vrijdag op 13 december.
Volledig scherm
PREMIUM
Julia Richel, Dogan Aydin, Myrthe Spiering en Susanne van Schaik (vlnr) zetten zich op het Cambium College in Zaltbommel er voor in dat iedereen mag zijn wie hij is. Dat doen ze onder meer tijdens Paarse Vrijdag op 13 december. © Olaf Smit

Weet wat je doet als je ‘homo’ roept; leerlingen zetten zich in voor Paarse Vrijdag

ZALTBOMMEL - ‘Jezelf kunnen zijn zonder dat andere kinderen daar stom over gaan doen’. Tien leerlingen van het Cambium College in Zaltbommel vinden niet alleen dat dat moet kunnen, ze zetten zich er ook actief voor in. Onder meer 13 december tijdens Paarse Vrijdag.

  1. Velddrielenaar blijft erbij: ‘Ik heb niets te maken met hennepkwekerij’
    PREMIUM

    Velddriele­naar blijft erbij: ‘Ik heb niets te maken met hennepkwe­ke­rij’

    ARNHEM – Heeft een 69-jarige man uit Velddriel zelf hennep gekweekt op zijn verdieping of waren het twee Poolse huurders en wist hij van niets? De openbaar aanklager bij het Arnhemse gerechtshof eiste honderd uur werkstraf tegen de man, waarvan de helft voorwaardelijk. En eiste dat hij ruim 14.000 euro, die hij met de kwekerij zou hebben verdiend, aan de staat betaalt. Maar de Velddrielenaar ontkent.