Volledig scherm
Een greep uit het assortiment van de Wereldwinkel Zaltbommel © Wereldwinkel Zaltbommel/FB

Wereldwinkel Zaltbommel stopt na 34 jaar; ‘belangrijk doel bereikt’

ZALTBOMMEL - Met een opheffingsuitverkoop vanaf zaterdag 1 juni zet de Wereldwinkel aan de Gamerschestraat in Zaltbommel er een punt achter. Als reden geeft de organisatie op dat een van de belangrijkste doelen is bereikt: veel van de producten zijn tegenwoordig ook elders te koop.

Toch betreurt de Wereldwinkel in Zaltbommel de sluiting. ,,Na 34 jaar heeft Wereldwinkel Zaltbommel helaas moeten besluiten de winkel te beëindigen. Wij willen alle klanten van de afgelopen 34 jaar bedanken”,  laat Toon Smeets weten. Het onder de aandacht brengen van fair trade-producten was een van de doelen die bij de oprichting van de  vereniging Wereldwinkel Zaltbommel werd gesteld.  In 2010 werd nog gevierd dat er voor het eerst 100.000 euro omzet was behaald. 

Vrijwilligers

Ongeveer 25 vrijwilligers houden de Wereldwinkel draaiende. De winkel is van maandag tot en met donderdag 's middags open en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00.

Als de winkel in Zaltbommel sluit, heeft de Bommelerwaard geen Wereldwinkel meer. In 2015 sloot Wereldwinkel Kerkdriel na 33 jaar wegens teruglopende omzet. De winkel was na een aantal verhuizingen sinds 2009 gevestigd in De Leyenstein.