Volledig scherm
Rumpt is niet langer gemeente Geldermalsen. Burgemeester Harry Keereweer (tweede van rechts) hielp deze week een handje bij het verwisselen van een kombord bij het dorp. © Raphael Drent

West Betuwe verloot komborden met namen oude gemeenten

RUMPT - Er hebben al 350 inwoners uit West Betuwe gebeld met het gemeentehuis in Geldermalsen voor een van de 210 oude komborden met de gemeentenamen Geldermalsen, Neerijnen of Lingewaal.

Deze week hielp burgemeester Harry Keereweer mensen van aannemer Pol uit Heteren een handje bij het vervangen van een plaatsnaambord in Rumpt.

170 splinternieuwe borden

De klus in 26 kernen van de nieuwe fusiegemeente gaat enkele weken duren. De gemeente bestelde 170 splinternieuwe borden.

Omdat mensen zich bij de gemeente nog de hele maand kunnen melden voor een oud kombord is de kans groot dat er meer dan 500 aanvragen komen. Nu de belangstelling zo groot is, worden de oude borden verloot. Ze kosten 15 euro per stuk. Er zijn al borden ontvreemd, maar een woordvoerder van de gemeente kon niet vertellen hoeveel.

Goede doelen

De opbrengst gaat naar goede doelen op het gebied van natuur en landschap en recreatie en toerisme in de gemeente die ontstaan is door de fusie van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal.