Volledig scherm
Hij hangt even naast zijn Maasdrielse collega's, maar wie deze burgemeester is? © Bertjan Kers/BD

Wie is deze burgemeester? Maasdriel looft prijs uit voor wie de naam vindt achter het portret door Louis de Breet

KERKDRIEL - Wie, o wie is deze burgemeester? Het portret is een van de kunstwerken die deel uitmaken van kunstcollecties van Maasdriel en Zaltbommel. De gemeenten halen de bezem door die verzameling. 

De werken die ze kwijt willen, worden zaterdag 17 augustus bij Veiling Zaltbommel geveild. Tot die tijd zijn ze te zien in de gemeentehuizen, waar twee mini-exposities zijn samengesteld. De opbrengst van de veiling gaat naar Samenloop voor Hoop Bommelerwaard.

Volledig scherm
Het familiewapen met op het schild drie klikken en in het helmteken een zogeheten wildeman. © Bertjan Kers/BD

De burgemeester, in 1939 geschilderd door de Arnhemse kunstenaar Louis de Breet, is voor de gelegenheid opgehangen naast de foto’s van de Maasdrielse burgemeesters sinds de herindeling. In de linker bovenhoek staat een familie- of gemeentewapen met drie klokken. De geportretteerde draagt ook een opvallende zegelring. 

Gouden tip

De gemeente wil heel graag weten wie de onbekende man is. Wie met de gouden tip komt, krijgt een kunstwerk naar keuze. 

De veiling in augustus heeft de titel Kunst uit de Kelder meegekregen en is een van de activiteiten van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.