Volledig scherm
De Wilhelminasluis in Andel. © Archieffoto

Wilhelminasluis Andel twee nachten dicht voor verkeer wegens werkzaamheden

VERKEERSINFORMATIE/UPDATEANDEL/POEDEROIJEN - Verkeer kan de komende twee nachten niet over de Andelse sluis, de N322 tussen Andel en Poederoijen. Rijkswaterstaat gaat van 22 op 23 oktober en van 23 op 24 oktober ‘s nachts aan de weg werken.  

Het werk moet er toe leiden dat fietsers veiliger over de brug kunnen. In het fietspad zitten ‘naden’, tussen het beweegbare en vaste deel van de brug. Deze blijken (te) breed, waardoor fietsers kunnen vallen. Herstel kan alleen als de brug open staat. 

Omleiding

Rijkswaterstaatlaat de naden smaller maken. Dat betekent dat de brug dinsdag- en woensdagnacht tussen 22.00 en 06.00 uur afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer. Bestuurders worden tijdelijk omgeleid via de Bergsche Maasdijk tussen Wijk en Aalburg en Well. 

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen nog wel over de brug bij de Wilhelminasluis. Zij worden onder begeleiding over het looppad van de sluisdeuren geleid.

Volledig scherm
De omleidingsroute in verband met de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis en de stremming van de N322. © Provincie Gelderland