Volledig scherm
© BD

Wind is spelbreker: ballonnenfestival Hedel voor tweede keer afgelast

HEDEL - Ondanks de stralende zon en de aangename temperatuur gaat het luchtballonnenfestival in Hedel vandaag (zaterdagavond 21 september) niet door. De wind komt met vlagen en dat maakt het te gevaarlijk.

Het is de tweede keer dat het weer spelbreker is. Eigenlijk hadden op zaterdag 31 augustus vijftien ballonnen al de lucht in moeten gaan, als grote finale van de eerste editie van het festival BoelevaArt, op de boerderij van de familie Van Zeelst in Hedel. Maar na een geslaagd ochtend- en middagprogramma van BoelevaArt sloeg aan het einde van de dag het weer om en werd het ballonnenspektakel op het laatste moment afgelast. 

Verstandig

Een verstandige beslissing, bleek al snel, want diezelfde avond kwam elders in het land een luchtballon in de problemen en raakten mensen gewond bij een noodlanding.

Van Zeelst kondigde toen al aan dat de ballonvaarten op een later moment alsnog door zouden gaan. Dat zou vandaag, zaterdag 21 september, in afgeslankte vorm gaan gebeuren. Geen vijftien maar tien ballonnen, met vertier in de vorm van een bar, muziek en een kar waar friet gebakken wordt. Maar helaas, ook nu kan het evenement niet doorgaan.

Nieuwe data

Als nieuwe mogelijke data zijn 19 en 20 oktober geprikt.

BoelevaArt is een initiatief van Boerengolf Hedel, bakkerij Van Keulen, Den Eelder en Mijn Kaaskoe.