Volledig scherm
PREMIUM
Een overzicht van de woonvormen in de nieuwe woonwijk Buitenstad in Zaltbommel. © Gemeente Zaltbommel/Waalbommel/Wurck

Wonen aan het water in Buitenstad Zaltbommel: bijzonder maar prijzig

ZALTBOMMEL - Buitendijks, pal aan de Waal en de havens, bouwt Zaltbommel een bijzondere woonwijk met fraaie uitzichten: de Buitenstad. Wie er wil wonen, moet wel een dikke portemonnee hebben. 

Voor liefhebbers van de rivier is het een buitenkans. Wonen in de uiterwaarden van de Waal. Buitendijks, dus mét de invloeden van het water. In Zaltbommel kan dat over een paar jaar, in de nieuwe woonwijk Buitenstad. Op een deels vervallen bedrijfsterrein dat tegen de vesting aan ligt, komen 280 prijzige woningen. Hier geen sociale huur, en met startprijzen van 300.000 à 350.000 euro is kopen hier ook niet voor iedereen weggelegd. 

  1. Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    KERKDRIEL/MAREN-KESSEL - Kerkdriel is in rouw voor de 19-jarige man die vrijdagavond omkwam bij een dramatisch ongeluk met een landbouwmachine in Maren-Kessel. Voetbalvereniging D.S.C. uit Kerkdriel heeft zaterdag twee wedstrijden afgelast en houdt op zondag een minuut stilte voor de kampioenswedstrijd. ,,De vreselijke gebeurtenis komt ontzettend dichtbij voor onze spelers, die hem goed kenden”, zegt bestuurslid Bart Vries.