Op de plek van sporthal De Ring en zwembad Akwamarijn aan de Thorbecksestraat in Zaltbommel komen huizen. Omwonenden mogen meedenken over het plan.
Volledig scherm
Op de plek van sporthal De Ring en zwembad Akwamarijn aan de Thorbecksestraat in Zaltbommel komen huizen. Omwonenden mogen meedenken over het plan. © Brigit Groeneveld/BD

Woningen op plek van oude zwembad en sporthal in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Op de plek van het oude zwembad, de oude sporthal en de jeu de boulesbaan in Zaltbommel komen woningen. Deze locatie aan de Thorbeckestraat komt eind 2021 beschikbaar, zodra het nieuwe binnensportcomplex aan de Oude Bosscheweg klaar is. Daar is de bouw inmiddels in volle gang. 

  1. Praten over goeie ouwe tijd, dat kon niet meer; Astrid Damen schreef daarom een boek

    Praten over goeie ouwe tijd, dat kon niet meer; Astrid Damen schreef daarom een boek

    ALEM - Op het aanrecht staat een pruttelpotje met daarnaast een busje Buisman, aan de waslijn hangt de borstrok en op tafel liggen diverse oude spelletjes. Op zolder bij Astrid Damen ga je zomaar zeventig jaar terug in de tijd. Normaal is haar museum ‘t Schuurke in Alem een bron van inspiratie om te vertellen over het boerenleven van toen. Maar nu Astrid niet meer bij de mensen langs kon gaan, werd het tijd voor een boek.