Marinus Kempen, directeur woonstichting De Kernen.
Volledig scherm
Marinus Kempen, directeur woonstichting De Kernen. © Marc Bolsius

Woonstichting De Kernen en De Goede Woning gaan fuseren

HEDEL/NEERIJNEN - Woonstichting De Kernen uit Hedel en De Goede Woning Neerijnen (DGWN) hebben een intentieovereenkomst getekend waarin staat dat zij op 1 januari 2021 gefuseerd willen zijn. 

De twee werkten al jarenlang samen, naar grote tevredenheid van huurders en medewerkers. Zowel de huurdersvertegenwoordiging als de Raad van Commissarissen van beide corporaties spreken hun vertrouwen uit en staan positief tegenover de voorgestelde fusie. 

Dat betekent dat nu de stappen kunnen worden gezet die nodig zijn om de eenwording rond te maken. De huurdersvertegenwoordiging van DGWN en De Kernen worden bij deze stappen betrokken en kunnen hun inbreng geven. 

Te klein om zelfstandig te blijven

DGWN heeft eerder al aangegeven dat het voor een kleine corporatie niet meer verstandig is om zelfstandig te blijven. De organisatie wordt te kwetsbaar en de kosten van bedrijfsvoering te hoog. Fuseren met De Kernen zorgt dat huurders in het betrekkelijk dunbevolkte gebied goed bediend kunnen blijven. 

De Kernen heeft  4.500 huurhuizen verdeeld over 35 dorpen in de Bommelerwaard, het Land van Maas en Waal en de Tielerwaard. Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen verhuurt 720 woningen in Haaften, Hellouw, Tuil en Waardenburg.