Het gemeentekantoor van Zaltbommel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentekantoor van Zaltbommel. © BD

Zaltbommel: ‘Er is geen noodzaak om te fuseren’

ZALTBOMMEL - Op het Zaltbommelse gemeentehuis is met enige verbazing gereageerd op het plotselinge voornemen van buurgemeente Maasdriel om samenwerkingspartners buiten de Bommelerwaard te gaan zoeken. Wethouder Kees Zondag: ,,We werken al heel veel samen en dat wij niet willen fuseren is niets nieuws.”

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Bart (40) ontkent achter moordaanslag op zijn jonge vrouw te zitten; volgens haar spreekt hij de waarheid
  PREMIUM

  Bart (40) ontkent achter moordaan­slag op zijn jonge vrouw te zitten; volgens haar spreekt hij de waarheid

  Gaf Bart van D. uit Druten daadwerkelijk opdracht om zijn vrouw Kimberley op de camping in Kerkdriel te vermoorden? De 40-jarige verdachte uit Druten ontkent het ten stelligste. Zijn vrouw, die de moordaanslag overleefde, gelooft haar man. Het Openbaar Ministerie, zo bleek woensdag op een tussentijdse zitting voor de rechtbank in Arnhem, denkt dat hij haar wel degelijk uit de weg wilde ruimen. Maar waarom?