Volledig scherm
Peter Rehwinkel neemt tijdens de drukbezochte receptie afscheid van de inwoners van Zaltbommel. © Brigit Groeneveld/BD

Zaltbommel neemt afscheid van Peter Rehwinkel

ZALTBOMMEL - Zaltbommel heeft dinsdagavond afscheid genomen van waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel. Dat gebeurde in een bijzondere raadsvergadering, met aansluitend een drukbezochte receptie. 

Vincent van Neerbos, voorzitter van de regionale burgemeesterskring, beschreef verschillende types waarnemers, maar noemde Peter Rehwinkel iemand van de buitencategorie. ,,Hij heeft een zijstap gemaakt, maar is uit liefde voor het ambt teruggekeerd en heeft zich enorm ingezet.” 

Humoristisch filmpje

Ook Kees Metz sprak als plaatsvervangend voorzitter lovende woorden over Rehwinkel en de wethouders hadden een humoristisch afscheidsfilmpje in elkaar gezet, met de Maasdrielse burgemeester Henny van Kooten in de rol van interviewer. 

Rehwinkel sprak als laatste en vertelde hoezeer hij Zaltbommel in zijn hart heeft gesloten. ,,Maar anderen hebben mijn tijd hier ingekleurd. Eigenlijk zouden alle mensen die ik hier heb ontmoet nu in het zonnetje moeten staan.” 

Portret

Na afloop van de vergadering verplaatsten de genodigden zich naar de derde verdieping van het oude raadhuis, waar de portretten van alle burgemeesters hangen. Daar werd de foto van Rehwinkel onthuld door zijn echtgenoot Michel Zeegelaar. 

Aansluitend stroomden trouw- en raadszaal vol met bezoekers van de receptie. In de 2,5 jaar dat Rehwinkel burgemeester is geweest, heeft hij zich bij de inwoners enorm populair gemaakt. Het was dan ook druk; wie Rehwinkel de hand wilde schudden, moest geduld hebben. De dames Paris en Hilton zorgden tijdens de receptie voor de vrolijke noot. Zij zongen een eigen versie van het liedje ‘Ja dat is Peter'. 

Volledig scherm
Kees Metz spreekt als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Peter Rehwinkel toe bij zijn afscheid als waarnemend burgemeester van Zaltbommel © Brigit Groeneveld/BD
Volledig scherm
Het duo Paris en Hilton zong een eigen versie van het liedje 'Ja dat is Peter'. © Brigit Groeneveld/BD