Volledig scherm
Het voormalige Vébé-terrein (links) in de Oenselsestraat in Zaltbommel. © Google Streetview

Zaltbommel wil voormalig Vébé-terrein in Oenselsestraat kopen

ZALTBOMMEL - Er gaat eindelijk iets gebeuren met de oude locatie van het bedrijf Vébé in de Oenselsestraat in Zaltbommel. De gemeente wil het perceel kopen. 

Sinds keuken- en bouwbedrijf Vébé uit Zaltbommel naar bedrijventerrein de Wildeman verhuisde, staat het oude pand aan de Oenselsestraat 48 in Zaltbommel leeg. Diverse plannen passeerden de revue, maar haalden steeds de eindstreep niet. Meerdere initiatiefnemers haakten  achtereenvolgens af. Nu lijkt er toch beweging in de zaak te komen, want de gemeente Zaltbommel wil het perceel voor 450.000 euro kopen. 

Parkeren

Het naastgelegen perceel is door de gemeente al in 2016 aangekocht. Daar stonden oude garageboxen. Die zijn gesloopt en op dit plek is nu net een parkeerplaats aangelegd, die toegankelijk is vanaf de Heksenwal. Dit is geen openbare parkeerplaats; alleen vergunninghouders mogen er hun auto neerzetten. 

Woningbouw

Wat de gemeente precies van plan is met het voormalige Vébé-terrein is nog niet duidelijk. Woningbouw  op deze plek in de vesting is altijd de bedoeling geweest en ligt nog steeds voor de hand.  Zodra er duidelijkheid is over de plannen, worden de omwonenden geïnformeerd. Voordat de gemeente een handtekening onder het koopcontract zet, moet er wel nog duidelijkheid komen over de kwaliteit van de bodem. 

Vébé zit inmiddels alweer jaren op het bedrijventerrein. In de Oenselsestraat zorgde het bedrijf voor overlast. Met 172.000 euro subsidie van de provincie en een gemeentelijke bijdrage van 75.000 euro kon het bedrijf uiteindelijk verhuizen. De gemeente Zaltbommel heeft er inmiddels dus al aardig wat geld in gestoken, maar woningbouw levert straks ook weer iets op. Doel is altijd geweest om de leefbaarheid van de binnenstad te verbeteren. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.