Kleindochters van mevrouw Hoeflaken, bewoonster van 't Slot in Gameren, laten hun oma met een spandoek weten dat ze haar missen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kleindochters van mevrouw Hoeflaken, bewoonster van 't Slot in Gameren, laten hun oma met een spandoek weten dat ze haar missen. © Zorgcentrum 't Slot Gameren

Zorgcentrum ‘t Slot roept alvast om hulp voor wat corona nog in petto heeft

GAMEREN - Zorgcentrum ‘t Slot in Gameren riep deze week mensen op om te komen helpen. De toon van die oproep riep het beeld op dat de nood heel hoog is. ‘Door je aan te melden kunnen we een beroep op je doen als dat nodig is. (...) Iedereen kan bijdragen, ook als je geen ervaring hebt in de zorg. Met elkaar kunnen we de kwaliteit van leven hoog houden.’

Een noodkreet was het niet, benadrukken interim-bestuurder Gerbrand Willemsen en zorgmanager Wilma van Genderen. ,,Punt is dat niemand weet hoe lang dit gaat duren. We willen zo ver mogelijk vooruit kijken. Stel dat er tien, misschien wel twintig zorgmedewerkers uitvallen, dan moeten we nu al bezig zijn met de lange termijn. Vandaar deze oproep, want deze crisis is geen sprintje, het is een marathon.”

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.