Zuilichem opnieuw opgeschrikt door brand

VideoZUILICHEM -  Het Gelderse Zuilichem is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw opgeschrikt door een brand. Aan de Aart van Osstraat stond een bestelbus in brand. Rond 02.40 uur in de nacht kwam de melding bij de brandweer binnen.

Bij aankomst stond op de kruising met de Burchtstraat een geparkeerde bestelbus aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had het brandende voertuig snel geblust, maar kon niet voorkomen dat de bus volledig was vernield.

Tweede keer

Het is voor de tweede keer in nog geen week tijd, dat het ongeveer 1.700 inwoners tellende dorp werd opgeschrikt door branden. Vorige week in de nacht van woensdag op donderdag waren er acht branden in een nacht. Toen gingen een auto en zeven afvalcontainers in vlammen op.

De brand van afgelopen nacht was in dezelfde omgeving als vorige branden. De politie kwam na de brand ter plaatse en doet onderzoek. Zij is naar opzoek naar getuigen. 

Heg

Veel buurtbewoners waren de afgelopen nacht na de brand op staat. Een buurtbewoner besloot direct na het uitbreken van de brand met zijn auto in het dorp te gaan rijden, op zoek naar de dader of daders.

Een andere buurtbewoner melde dat er maandagavond laat ook al geprobeerd was een heg in brand te steken aan het Maaikeshof. Deze beginnende brand kon door een omwonende worden geblust.

Volledig scherm
Brand Aart van Osstraat, Zuilichem © Bart Meesters
Volledig scherm
Brand Aart van Osstraat, Zuilichem © Bart Meesters