Volledig scherm
Voor de 33ste keer is het Krabberdonks Ontbijt Tiem bij elkaar in de buitenlucht onder de kerk in Den Dungen om samen te ontbijten. © Domien van der Meijden

Al 33 jaar ontbijtje in de kou: dus extra feestje voor Krabberdonks Ontbijt Tiem

DEN DUNGEN - Je moet wel een beetje van het padje zijn om het te doen. Elke carnavalsmaandag buiten in de kou ontbijten. Maar voor een stuk of zes echte die-hards in Den Dungen, die het feesten nog steeds in het bloed zit, is het geen kwestie van volhouden, maar een van genieten.

Deze maandagochtend zijn ze ook weer van de partij. Want het is de 33ste keer. En dat is natuurlijk een carnavalsjubileum.  Henk Goossens, Johan Michels, Bert Post, Frank van Schijndel en Henk Verhagen waren er weer bij. Initiatiefnemer Huub Goossens van Boer Goossens moest helaas verstek laten gaan, vanwege een flinke griep. 

Burgemeester Jan Pommer, pastoor Christ van Beurden en Prins Driek en adjudant Don Juan waren er natuurlijk bij om ook een eitje te eten. De jubilarissen kregen natuurlijk een 'vetleren medallie' omgehangen, eentje net zo mooi als die van schaatser Sven. Want dat hebben die mannen wel verdiend in de kou.

Jan Pommer had ook een mooie opkikker bij voor de zieke Huub Goossens. ,,Een flesje kruipolie. Het onderhoudt roestige delen en smeert vastzittende hersenen. Dus dat kan hij nu wel gebruiken", zei de burgemeester.

Na een kort kruisje van Van Beurden, werd er aangevallen op de warme eieren en heerlijkheden aan de tafel op het grasveld vlak voor Jacobus de Meerderekerk. En haalden de groep mooie herinneringen op. Zoals aan de allereerste keer, toen ze in de vrieskou in de pyjama buiten gingen ontbijten.

Huub Goossens vertelt al voor zijn ziekbed hierover: ,,Het zijn allemaal mannen die geen afscheid konden nemen van de bar. En toen heb ik voorgesteld dat we de kroeg toch op slot moesten doen, maar dat we om 9.00 uur de dag erop (maandag) buiten verder zouden gaan met een ontbijt. Een voorwaarde: in pyjama. En zo gebeurde het. Een voorbij rijdende buschauffeur tikte met de vinger op het voorhoofd toen hij het zag. En hij verloor bijna de macht over het stuur."

 Toen Den Dungen bij de herindeling zou opgaan in Sint-Michielsgestel, is dat ontbijt zelfs een keer in Gestel gehouden op het Petrus Dondersplein. Maar traditie is traditie, vlak bij Boer Goossens is het toch de mooiste plek. En zo is het nog steeds na 33 jaar. Met Jan Pommer en Christ van Beurden erbij een mooi stelleke Krabbendonkse ontbijters. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement