Volledig scherm
De oude bieb moet ook wachten op een nieuwe visie voor het centrum van Den Dungen. © Domien van der Meijden

Blauwe Scholk en Grienselhof nog langer in de wachtkamer

DEN DUNGEN - Geduld is een schone zaak. Dat geldt zeker voor een goede nieuwe invulling voor de leegstaande Blauwe Scholk en de Grienselhof (oude bieb) in Den Dungen. En die staan al geruime tijd leeg.

Gisteravond hield de gemeente Sint-Michielsgestel een allereerste avond in de Litserborg om ideeën te verzamelen voor een nieuwe gebiedsvisie voor het centrum van Den Dungen. Het bleek een soort 'generale repetitie'. Want pas volgende week kunnen bewoners pas hun ideeën kwijt bij stedenbouwkundige en architect Arie Hoogstad.

Dan is Hoogstad op 23 april een luisterend oor van 13.00 tot 17.00 en 19.00 tot 22.00 uur. Twee dagen later nog eens van 13.00 tot 17.00 uur. Dat leverde direct commentaar op van Mariska Sturkenboom van de partij DorpsGoed: ,,Ongelukkig gekozen in de vakantie van de kinderen. Veel mensen zijn weg."

Hoogstad beloofde later, na die vakantie, nog een inloopmiddag of -avond erbij te plannen. Hij wil in ieder geval in gesprek met een aantal ondernemers in het dorp, Het Groene Hart (Adriaan van Abeelen), bewoners rond de Grienselhof en verenigingen. ,,Vooral ook met de Jumbo ga ik praten. De situatie rond het parkeren en de plek zijn niet ideaal in het dorp", zo gaf hij een stedenbouwkundig antwoord.

Uit de zaal kwam ook het advies om met het kerkbestuur te praten. ,,Aangezien op de langere termijn er wellicht ook een pastorie leeg komt te staan."

Een aantal sprekers gaf duidelijk te kennen dat Hoogstad niet alleen oog moet hebben voor nieuwe woningbouw, die volgens de provincie aan de westelijke kant van Den Dungen (van de rand richting Rotschotseweg) zou passen. ,,Weeg alle belangen goed af. Vooral ook de leefbaarheid", was het advies.

Jan Pieter Vermeulen (PvdA) gaf nog nadrukkelijk mee om aan sociale woningbouw te denken. ,,Hier liggen uiterst geschikte plekken om te bouwen voor senioren. En betrek de woningcorporatie er op tijd bij."

Wethouder Ed Mathijssen knikte instemmend. ,,Maar alles in de juiste volgorde. Eerst de goede ideeën ophalen. Vervolgens richting een visie en nieuwe bestemmingsplannen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement