Volledig scherm
© Thinkstock

En wel hierom: stuur een ingezonden brief naar de redactie van de editie De Meierij

Wilt u reageren op verhalen die in de editie Meierij staan, op de app of op BD.nl? Stuur dan een lezersbrief. Een selectie van de brieven - niet langer dan 2.000 tekens - over lokale en regionale kwesties wordt gepubliceerd in de editie Meierij van het Brabants Dagblad.

 1. Ouder die zijn kind thuislaat, heeft wat uit te leggen
  PREMIUM
  6 vragen

  Ouder die zijn kind thuislaat, heeft wat uit te leggen

  TILBURG - Als ouder je kind alleen thuis laten omdat je ‘even’ een boodschap moet doen of bij de buren op een feestje zit, al dan niet met babyfoon. Het gebeurt. Maar wat als je kind dan via het slaapkamerraam in zijn pyjama naar buiten klimt om jou te zoeken en door de brandweer gered moet worden? Het overkwam een 7-jarig jongetje in Tilburg, zijn vader was niet thuis. Dan heb je als ouder wat uit te leggen.
 2. Locomotief is voornaamste oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst, Rijen: geen schadevergoeding voor scheuren in woningen

  Locomotief is voornaams­te oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst, Rijen: geen schadever­goe­ding voor scheuren in woningen

  OISTERWIJK/DORST/RIJEN - Langs de Brabantroute in Oisterwijk, Dorst en Rijen komen sinds 2017 vaker hoge treintrillingen voor dan voorheen. De hoogste trillingen doen zich voor bij spoorwegovergangen op het moment dat een reizigerstrein met aan weerszijde een zogenoemde TRAXX-locomotief passeert. Dit is de conclusie van onafhankelijk onderzoek, zo meldt ProRail maandag. Bewoners krijgen echter geen schadevergoeding voor scheuren in hun huizen.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
408 stemmen