Volledig scherm
De gracht van kasteel Stapelen. © Marc Bolsius

Kasteel Stapelen gaat in de verkoop

BOXTEL - Het onvermijdelijke gaat gebeuren. De paters Assumptionisten vertrekken na 102 jaar uit Boxtel. ,,Er gaat veel verloren, maar we moeten het aanvaarden”, zegt regionaal overste Jan Zuiker. “Ik vind het ook nog onvoorstelbaar dat ik degene ben die straks moet tekenen voor de verkoop.”

De congregatie heeft een makelaar in de arm genomen, maar houdt diens naam nog geheim. Zuiker houdt rekening dat de verkoopprocedure van Kasteel Stapelen – een rijksmonument - een tot anderhalf jaar duurt. Over de vraagprijs wil hij niets kwijt. De congregatie gaat geen voorwaarden stellen rond de verkoop, bijvoorbeeld over de toekomstige bestemming van het complex dat in totaal zes hectaren omvat. De paters en de gemeente zijn al jaren in gesprek over nieuwbouw in het park. Daar tegen rees echter verzet bij omwonenden. ,,De plannen kunnen nog door gaan, maar uiteindelijk bepaalt de nieuwe eigenaar wat er gaat gebeuren.”

  1. Foto-expositie in MUBO Boxtel is feest der herkenning voor zestigplussers

    Foto-expositie in MUBO Boxtel is feest der herkenning voor zestigplussers

    BOXTEL - Het is een zaterdagmiddag in mei 1957 als de 4,5-jarige Fransje Hoffmans door zijn moeder wordt meegenomen naar de fotostudio van Harrie Janssen aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. Moeder Hoffmans sloot haar snoepwinkel aan de Burgakker speciaal voor deze fotoafspraak een uurtje en deed haar zoontje zijn zondagse blauwe matrozenpakje aan. Op deze zaterdagmiddag 17 februari bijna 61 jaar later bekijkt Frans Hoffmans glunderend het zwart-wit-studioportret dat toen van hem gemaakt is. ,,Ik was teleurgesteld dat ik niet met de voetbal in de fotostudio mocht spelen."

Boxtel e.o.