Volledig scherm
© N Reigersman

Landschapstriënnale komt op stoom

BOXTEL - De vijfde Landschapstriënnale met het overkoepelend thema High Green Innovating the Landscape vindt in 2020 plaats in Het Groene Woud. Door de kennis en kunde die hieruit voortvloeien, kan de regio een versnelde ontwikkeling doormaken. Kunst en cultuur spelen hier eveneens een grote rol in.

Woensdagavond vond een discussie plaats over dit toekomstbestendige landschap tijdens een bijeenkomst van Podium Circulair in De Kleine Aarde in Boxtel. ,,De Triënnale gaat over mondiale thema's als klimaatverandering en circulaire economie en die worden vertaald in het landschap van Het Groene Woud", aldus landschapsarchitect Marco Vermeulen, medeverantwoordelijke voor het programma van de Triënnale. ,,Het evenement is gericht op het verleden, het heden en de toekomst van het Nederlandse landschap." 

Living labs

Op tien plekken in Het Groene Woud, de zogenoemde living labs, komen onderwerpen aan de orde, zoals wassend water, vlees en vis.

Theatermaker Joris van Midde inspireerde zijn toehoorders met een verhaal over de rol die theater hierin kan spelen. ,,Ik wil mensen in vervoering brengen, onder meer door locatievoorstellingen. Waarschijnlijk komt samenwerking tussen de diverse partijen dan veel eerder van de grond." 

Nadat enkele toehoorders over duurzaamheidsprojecten spraken die al lopen in het betreffende gebied, waarschuwde Peter van Oers van Streekhuis Het Groene Woud voor focusverlies. ,,We worden overstroomd met heel goede ideeën, maar de thema's van de Triënnale zijn wel leidend."

Jeroen Naaijkens van Podium Circulair liet weten dat de Triënnale een aantrekkelijk evenement moet worden en dat vraagt om regie. ,,Voor de theaterproductie hebben we wel twee jaar nodig en voor de kleinere onderdelen kunnen we nu al ruimte vrijmaken. De synopsis wordt momenteel geschreven door Het Groene Woud en de Triënnale en over twee weken is die klaar. Dan kunnen jullie ons met ideeën benaderen. En in september is het programma klaar."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Tilburgse flat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.