Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders gingen op de fiets door Lennisheuvel om te horen wat er leeft. © Noor Reigersman

Raad op de fiets voor informatief rondje Lennisheuvel

LENNISHEUVEL - Er is al veel gebeurd in Lennisheuvel, maar er moet nog veel meer gebeuren. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de beeldvormende bijeenkomst van de gemeenteraad. Raadsleden en burgemeester en wethouders gingen op de fiets door het dorp.

Stefan van den Nieuwenhof van 'Rond Kerk en Orion' heeft nu al moeite om zich verstaanbaar te maken door het verkeer als hij de gemeenteraad en het college van B en W voorlicht over de rotonde Boseind. ,,'s Morgens is het hier nog veel drukker, terwijl er dan veel leerlingen overheen fietsen.'' Hij pleit opnieuw voor een fietstunnel en in de aansluitende straten een fietspad aan de linkerkant. ,,De argumenten die door de gemeenteraad worden aangedragen om dat niet te doen kloppen niet. De goede ideeën van de kartrekkers komen niet bij de raad terecht." Van den Nieuwenhof hoopt dat de gemeenteraad oplossingen vanuit de werkgroepen gaat meenemen naar de projectleider die op zíjn beurt de raadsleden weer meeneemt in het proces. ,,Dan ontstaat er meer betrokkenheid bij de raad. Let wel: nu rijden er nog 8500 voertuigen per dag, maar in 2025 zijn het er 17.000."