Volledig scherm
Varkens in slachterij Vion. © Marie-Thérèse Kierkels/PVE

Varkens in Nood trekt klacht in als Vion linkt naar beelden bedwelmen varkens

BOXTEL – Slachterij Vion in Boxtel gaat de vergassing van hun varkens openbaar maken via een linkje naar beelden die het bedrijf samen met dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals in 2013 heeft gemaakt. Dit heeft een woordvoerster van Vion woensdag laten weten. Varkens in Nood heeft aangegeven de klacht tegen de slachterij in te trekken als de beelden voldoen.

Vion is een van de grootste slachterijen ter wereld. Hier worden wekelijks 300.000 varkens en 18.000 runderen geslacht. Het bedrijf publiceerde kortgeleden twee filmpjes  (let op: schokkende beelden!), waarin het slachtproces van runderen en varkens te zien is.

De varkens worden in een bedwelmingsmachine geduwd en rollen hier na enige tijd weer uit. Volgens Varkens in Nood maakt Vion zich schuldig aan misleidende reclame, omdat in de filmpjes niet wordt getoond hoe de dieren vergast worden.

Varkens in Nood heeft hierom twee weken geleden een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Vion gaat nu volgens een woordvoerster op de bedrijfswebsite een link leggen naar beelden van het verdoven van de dieren. Vion maakte de beelden in 2013 samen met dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals.

Varkens in Nood laat weten dat de klacht bij de Reclame Code Commissie vervalt als de link die Vion plaatst een juist beeld geeft van het verdovingsproces.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen