Volledig scherm
© Piet den Blanken / Hollandse Hoogte

Aantal klachten over discriminatie is in de Meierij gehalveerd

M​EIERIJ​ - Het aantal meldingen van discriminatie in de Meierij is in een jaar tijd gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van onder meer politie en anti-discriminatiebureaus. Werden in 2014 nog 63 klachten over discriminatie ingediend, vorig jaar bleef de teller steken op 31.

Dat aantal van 31 komt op het conto van drie van de vier Meierij-gemeenten: Boxtel, Schijndel en Sint-Michielsgestel. Vanuit Haaren meldde zich niemand met een klacht.

Gemeente
Per Meierij-gemeente ziet het overzicht er zo uit. In Boxtel werden in 2014 achttien klachten ingediend en vorig jaar dertien. vanuit Haaren werden in 2014 drie klachten geregistreerd en vorig jaar nul. In Schijndel achttien meldingen in 2014 en tien afgelopen jaar. En vanuit Sint-Michielsgestel werden in 2014 vierentwintig klachten ingediend terwijl na het afgelopen jaar de teller op acht bleef steken.

De daling in de Meierij past in het beeld van de hele regio Oost-Brabant. Waar dat door komt, kan Radar niet helemaal verklaren. Waarschijnlijk speelt het een rol dat in 2014 veel meldingen werden gedaan over de ‘minder-Marokkanen’ uitspraak van Wilders. ​

Lees een uitgebreid verhaal over discriminatiemeldingen in de editie Meierij van het Brabants Dagblad van woensdag 6 juli.​

Boxtel e.o.