Volledig scherm
Romijn Conen © Ton Rooms

Acteur Romijn Conen de nieuwe 'cultuurverbinder' in Boxtel

BOXTEL - De bekende acteur Romijn Conen is de nieuwe cultuurverbinder, eerder ook aangeduid als stadskunstenaar, in Boxtel. Conen (51) werd zondag door wethouder Maruška Lestrade gepresenteerd. 

De in Broekhuizen (Limburg) geboren acteur speelde een rol in talloze theaterproducties, films en televisieseries, zoals Flikken Maastricht. En is ook bekend als een van de drie mannen in de reclames van Amstel.

De functie van cultuurverbinder is bij een aantal inwoners en politieke partijen omstreden. Conen, die in Berlicum woont: ,,Daar heb ik uiteraard iets van meegekregen." Hij heeft er vertrouwen in dat hij uiteindelijk het goede van de nieuwe functie kan bewijzen. ,,Door allereerst met mensen te gaan praten, want daarmee begint iedere goede relatie." Hij heeft zich als doel gesteld juist de 'tegenstemmers' mee te proberen te krijgen.

Quote

Mijn gevoel juist om als pionier mijn bijdrage te kunnen leveren is nog even wakker.

Romijn Conen

Conen werd in 2015 getroffen door een herseninfarct. ,,Een deel van mijn lichaam werkt daardoor niet helemaal meer, maar mijn hoofd is nog honderd procent." Acteurwerk is daardoor moeilijk. ,,Ik heb gezocht om iets op cultuurgebied te kunnen blijven doen. Mijn gevoel juist om als pionier mijn bijdrage te kunnen leveren is nog even wakker. En die kans krijg ik nu in Boxtel."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement