Volledig scherm
© Thinkstock

Akkoord gemeente Boxtel en Herenboeren over voedselcoöperatie in Wilhelminapark

BOXTEL - Het college van B en W van de gemeente Boxtel heeft dinsdag besloten het plan van de Herenboeren om op het Wilhelminapark kleinschalige, gemengde voedselproductie te gaan realiseren voor de deelnemers aan een voedselcoöperatie, te steunen.

Het idee van de Herenboeren is dat ze met 200 huishoudens een boerderij gaan opzetten om in het eigen eten te voorzien. Een voedselcoöperatie met leden waaruit een bestuur wordt gekozen dat de dagelijkse zaken beheert. Eenmaal per jaar is er een ledenvergadering waarin de leden meebeslissen over de veehouderij, het jaarlijkse teeltplan en wat er verder aan activiteiten wordt georganiseerd.

Tijdens het evenement van vrijdag 12 juni in de Spiegeltent op Stapelen zal een overeenkomst met afspraken tussen grondeigenaar, gemeente en de Herenboeren worden ondertekend. “Wat de afspraken precies inhouden wordt bekendgemaakt tijdens ons Herenboeren-evenement van komende vrijdag”, aldus Pim Ketelaars, voorzitter van de Herenboeren in Boxtel. “Maar dat we heel blij zijn met het resultaat van de gevoerde gesprekken, mag duidelijk zijn.”

Boxtel e.o.