Volledig scherm
Ruud Bouwmans bij de klim- en klauterarena. © Hettie van der Ven

Apenkooien tussen de pannenkoeken in Liempde

LIEMDPE - Een ballenbak, glijbaantjes, een kruipbuis en levensgrote, bewegende obstakels, bijeengehouden door een enorme kooi in allerlei kleuren. Dit is geen beschrijving van een modern kunstwerk, maar van het speeltoestel dat de nieuwe binnenspeeltuin van 't Struifhuis in Liempde vormt.

Een klim- en klauterarena van 50 vierkante meter schafte eigenaar Ruud Bouwmans (25) aan. ,,Kinderen rennen het liefste rond. Dat kan hier nu, helemaal veilig. Het toestel zit verankerd in de grond, is volledig bekleed met zacht materiaal en voldoet aan alle veiligheidseisen. Natuurlijk zijn het altijd de ouders die verantwoordelijk blijven."

Speelruimte nodig
Een beetje pannenkoekenhuis heeft tegenwoordig een riante speelruimte nodig, zo realiseerden ook Bouwmans en zijn compagnon Ad Schelle (40) zich. ,,Jarenlang bevond zich in dit pand de oefenruimte van handboogschietvereniging Soranus, maar deze club bestaat niet meer. Wij konden het pand huren en verbouwden het in tien weken tot deze binnenspeeltuin, die in open verbinding staat met het restaurant", aldus Bouwmans.

Voor de allerkleinsten is er een aparte speelboerderij ingericht en kinderen van 4 tot en met 12 jaar vermaken zich op en in het kleurrijke gevaarte.

Boxtel e.o.