Volledig scherm
D'n Liempdsen Herd is afgelopen weekeind officieel geopend. Op 22 oktober vindt de Dag van het Fruit er plaats. © Dolph Cantrijn/Bolsius

Appels met peren vergelijken in Liempde tijdens Dag van het Fruit

LIEMPDE. 150 rassen appels, peren en kweeperen zijn te vinden tijdens de Dag van het fruit in het Groene Woud. Dit evenement heeft plaats op zondag 22 oktober in D'n Liempdsen Herd in Liempde. 

Bezoekers van deze dag kunnen een fruittentoonstelling bekijken, advies krijgen over het telen van fruit en het determineren van fruitrassen. Op het programma staan verder snoeidemonstraties en presentaties over onder meer kleinfruit zoals frambozen en bessen en over bijen. Verder kunnen aanwezigen proeven en verse streekproducten kopen. Voor de kinderen is er een poppenkastvoorstelling en zij kunnen koekjes bakken. 

De Dag van het Fruit in het Groene Woud heeft plaats van 11.00 tot 17.00 uur in D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van de stichting Fruitcultuur Brabant, die de fruitcultuur in Brabant stimuleert.