Volledig scherm
De centrale gebouwen van recreatiepark Dennenoord waren in beeld voor een voorziening voor autistische jongeren. © Maarten van den Hurk/BD

Autisten in Boxtel gruwen van zorgstop

BOXTEL - Boxtel komt op een hellend vlak met de door geld gedreven zorgstop. De autismebond vreest een beperking van woonkeuze die velen kan treffen.

Niet alleen autisten kunnen last krijgen van de muur die Boxtel optrekt om zorg en daardoor geld vragende mensen buiten de deur te houden. Aldus waarschuwt Lucas Middelhoff uit Vught, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

„Wat gebeurt er als iemand zijn oude moeder die in Zaandam woont en steeds meer hulp nodig heeft naar Boxtel wil halen? Je kunt daarvoor een zorgunit in je tuin zetten. Maar die moeder kan natuurlijk ook aanspraak gaan maken op Wmo-geld. Gaat de gemeente dan ook zeggen: dat willen we niet?”

Geldgedreven
​Het is een schrijnende vraag, vindt Middelhoff, en het verbaast hem dat de politiek in Boxtel zo stil blijft. Alleen Wim van der Zanden van oppositiepartij Balans lijkt zich te roeren. Hij spreekt op Twitter van een ‘enge gedachtegang’ en dat het ‘sociaal gezicht van Boxtel geldgedreven’ is.

Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel e.o.