Volledig scherm
Jos van Genugten restaureert auto's van voor de oorlog in zijn werkplaats in Liempde. Hij wil verhuizen naar Boxtel. © copyright Marc Bolsius

Auto's in plaats van kippen aan de Onrooi in Boxtel

BOXTEL - Een boerenbedrijf met kippen aan de Onrooi in Boxtel omtoveren in een specialistische werkplaats waar klanten uit binnen- en buitenland antieke auto's laten restaureren. Dat is het ambitieuze plan van Jos van Genugten. Aangezien de gemeente Boxtel heeft laten weten achter zijn plan te staan, hoopt hij nog dit jaar alle vergunningen rond te hebben.

Van Genugten wil de agrarische onderneming kopen en de 2.200 vierkante meter aan bedrijfsgebouwen slopen. Daar komt 1.200 vierkante meter aan nieuwbouw voor terug. Het gaat om een bedrijfswoning, werkplaats, stalling, opslag, scholingsruimte voor stagiairs en andere voorzieningen. Dat is fors meer dan de ruimte die hij nu heeft in zijn pand aan de Hamsestraat in Liempde. Daardoor kan zijn eenmanszaak langzaam groeien, kan hij meer werk aannemen. Wat waarschijnlijk weer banen creëert.

Quote

Er komt een mooier gebouw met een landelijke uitstra­ling. De belasting van het milieu is straks geringer, geluidhin­der produceer ik niet en ik trek minder verkeer aan

Jos van Genugten, autorestaurateur

Hij gaat in zijn bedrijf Prewar Workshop klassiekers restaureren voor particulieren, verzamelaars en handelaren. Daarnaast legt hij zich toe op het fabriceren van onderdelen van oldtimers, ook als het om unica gaat.

Volgens de jonge Liempdse ondernemer biedt de verhuizing naar de Onrooi niet alleen hem voordelen. Ook zijn nieuwe vestigingsplek gaat er in zijn ogen op vooruit. "Er komt een mooier gebouw met een landelijke uitstraling. De belasting van het milieu is straks geringer, geluidhinder produceer ik niet en ik trek minder verkeer aan."

Hij hoopt dat na de winter de sloop en nieuwbouw kan beginnen. Hij wordt op de nieuwe locatie de buurman van een ander autobedrijf: Classic Park.

Volledig scherm
autorestaurateur Jos van Genugten uit Liempde wordt door fotograaf Marc Bolsius van Brabants Dagblad op de foto gezet in zijn werkplaats. © Johan van Grinsven
Volledig scherm
Dashboard van een oude Amilcar uit Frankrijk © Johan van Grinsven