Volledig scherm
Een van de flats aan de Hoogheem. © Google Streetview

Balkons Hoogheemflat 4 in Boxtel hangen voor kerst weer waterpas

BOXTEL – Twee extra stutpalen moeten de verzakte balkons van acht appartementen in een van de Hoogheemflats in Boxtel verstevigen. Het werk aan deze constructie begint 14 november en moet voor de kerstvakantie klaar zijn. Dan mogen de bewoners van de acht appartementen hun balkon weer op.

Woningstichting St. Joseph constateerde half oktober dat de acht balkons die in 1995 aan Hoogheemflat Schorpioen zijn bevestigd scheef hangen. Ook bij flat Boogschutter, waar gelijktijdig extra balkons zijn aangebouwd, is gecontroleerd. Daar zijn de acht balkons niet verzakt.

Extra stutpalen
Het herstelwerk bestaat naast de twee extra stutpalen uit een nieuwe fundering voor de steunconstructie. Als dat klaar is, gaat aannemer Van Wijnen de balkons opvijzelen, ofwel weer waterpas brengen.

Met alle andere balkons van de zeven Hoogheemflats is niks mis. Dat komt omdat die een andere constructie hebben.

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.