Volledig scherm
De finale bij de gemengde teams tussen 'Pacqt bv' (gele shirts) en Spuit 11. © Peter de Bruyn

Beachvolleybaltoernooi in Boxtel kan nog groter

BOXTEL - Het MSB beachvolleybaltoernooi in Boxtel kan volgens de organisatie nog groeien. Zaterdag en zondag deed er een recordaantal van 73 teams mee aan het toernooi dat op het tijdelijke ‘zandstrand’ op de Markt werd gehouden.

Volgens organisator Jip van Krieken zat de zevende editie van het evenement binnen een half uur vol. ,,We hopen volgend jaar geen ‘nee’ te hoeven verkopen aan ploegen die mee willen doen”, zegt hij.
Zondag werden twee finales afgewerkt op de laag zand die vijftien grote vrachtwagens vrijdag hebben gestort. Bij de heren won ‘Princen in een netje’ van het team ‘De Deugniet’. Bij de gemengde teams ging de beker naar Pacqt bv. In de finale wonnen de dames en heren met 39 – 24 van Spuit 11.

Rëunie
​,,Het toernooi in Boxtel is één grote reünie”, aldus speelster Yvonne de Jong. ,,Ik volley met neven en nichten. We zien elkaar niet zo veel. Dat maakt deze overwinning extra leuk. Ons geheim? Duidelijk naar elkaar zijn, praten en de bal rustig drie keer overspelen”, verklapt ze.
Zaterdag streden de dames en de professionals al om een beker. De eerste prijs ging bij de vrouwen naar de ‘Zanderige Zwaantjes’. Bij de professionals wonnen de mannen van ‘Princen in een netje’ de trofee.

Volledig scherm
Bij de mannen won 'Princen in een netje'(links) van 'De Deugniet (mannen in het groen) © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Er deed dit weekeinde een recordaantal van 73 teams mee © Peter de Bruyn

Boxtel e.o.