Volledig scherm
De gemeente Boxtel heeft veel kunstwerken van Henk Visch in haar bezit. Dit beeld staat al in het gemeentehuis. Het krijgt volgende week gezelschap van het beeld 'Aankomen' van dezelfde kunstenaar. © Johan van Grinsven

Beeld van Henk Visch komt weer naar huis in Boxtel

BOXTEL - Het beeld 'Aankomen' van de gerenommeerde kunstenaar Henk Visch komt naar huis. De gemeente Boxtel leende het ruim twee jaar uit aan het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Vanwege een bebouwing in het gemeentehuis kon het daar niet geëxposeerd worden. Omdat die verbouwing is afgerond, heeft Boxtel het beeld en zes ook uitgeleende werken op papier teruggevraagd.

De gemeente Boxtel heeft vele werken van Visch in bezit. Dat komt omdat de in 1950 in Eindhoven geboren kunstenaar van 1974 tot 1982 in Boxtel heeft gewoond en toen gebruik maakte van de beeldende kunstenaars-regeling (BKR). Hij kreeg financiële steun in ruil voor kunstwerken. Het beeld 'Aankomen'krijgt vermoedelijk een plekje in de hal van het gemeentehuis.

Het is de bedoeling dat het Boxtelse gemeentehuis de komende tijd flink verfraaid wordt met kunstwerken uit de collectie van de gemeente. Maar er is ook ruimte voor werk van niet-professionele kunstenaars. Zo biedt de nieuwe doorgang naast het gemeentehuis straks zicht op een grote 'etalage', waarin kinderen hun kunst mogen exposeren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement