Volledig scherm
Een hoogtepunt in het jaar voor De Adelaar in Boxtel: Het Drieka Habrakenbal. Foto Jan Zandee

Bekende café De Adelaar in Boxtel gaat na 113 jaar dicht

BOXTEL - Voor rouwen en trouwen was De Adelaar decennia lang een vast adres voor half Boxtel. Ook voor uitgaan, in de tijd dat een avondje stappen gewoon om 20.00 uur begon. Het café aan de Baroniestraat was ook het vertrouwde nest voor tal van verenigingen, van de duiven- tot de wandelclub. Maar aan de kleurrijke historie van De Adelaar komt een einde. Er komen woningen in het pand.

De broers Cees (48) en Frank (46) van der Sloot zijn de eigenaars van het pand en het naastgelegen woonhuis. Volgens Cees van der Sloot zijn de onderhandelingen over verlenging van het huurcontract met de familie Geerts stukgelopen. Dat betekent dat zij per 1 augustus geen uitbaters meer zijn.

De broers Van der Schoot hebben al voorgesorteerd op de nieuwe situatie; ze hebben al plannen ingediend bij de gemeente voor een verbouwing van De Adelaar tot verschillende woningen.

Cees van der Sloot schetst kort de historie van de horecazaak. ,,De Adelaar is in 1905 gebouwd, als café, in opdracht van de familie Adelaars. Vandaar de naam. Mijn vader Frans en moeder Diny namen het in 1968 over van de gebroeders Van Berkel. In 1977 hebben ze het pand verbouwd en uitgebreid. Na het overlijden van mijn moeder in 1991 heeft mijn vader de zaak nog twee jaar voortgezet, totdat zijn broer Gerard en diens vrouw Rieky, zus van mijn moeder, de uitbaters werden. In 2003 zijn zij gestopt en sindsdien verhuren we de zaak aan de familie Geerts".

Hij beseft dat de zaak bij Boxtel hoort. ,,Iedereen kwam er, om uit te gaan, te feesten of als lid van een van de vele verenigingen die er thuis waren. De heemkundevereniging houdt er nog lezingen. Tijdens carnaval was het altijd druk. Iedereen in Boxtel heeft dus herinneringen aan De Adelaar. Maar die zitten in hun hoofd en niet in een blok stenen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Brasserie Kentalis in Sint-Michielsgestel nu echt open voor publiek
    PREMIUM

    De Brasserie Kentalis in Sint-Michiels­ges­tel nu echt open voor publiek

    SINT-MICHIELSGESTEL - De drie samenwerkende partijen Kentalis, Werkpad en WSD hebben dinsdagochtend De Brasserie geopend in het historische hoofdgebouw van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Met De Brasserie is er nu een plek waar het personeel en bezoekers aan het Audiologisch Centrum wat kunnen drinken en een broodje kunnen eten. De uitspannig wordt gerund met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Boxtel e.o.