Volledig scherm
© Hettie van der Ven

Beoogde samenwerking tussen Brabants Landschap en SPPiLL Liempde

LIEMPDE - Brabants Landschap en Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) gaan de komende jaren intensiever samenwerken. Doel is de informatievoorziening over Het Groene Woud en de omgeving van Liempde te optimaliseren. Hiertoe tekenden Jan Baan, directeur van Brabants Landschap en Tossy de Man, voorzitster van SPPiLL, donderdagmiddag 11 december in de Heerenkamer van het Groot Duijfhuis op Kasteren een intentieverklaring.

Brabants Landschap gaat een informatiepunt inrichten in het Groot Duijfhuis,SPPiLL in een langgevelboerderij in de Liempdse kern. Door intensiever samen te werken, willen beide partijen voorzien in een aantrekkelijk informatieaanbod, afgestemd op de wensen van bezoekers.

SPPiLL tekende eveneens een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Kèk Liemt. Het uitvoeringsprogramma ‘Kloppend Hart van Het Groene Woud’ stelt zich ten doel Liempde te versterken als waardevolle, cultuurhistorische kern. Heemkundekring Kèk Liemt gaat met haar kennis en kunde een actieve bijdrage leveren aan deze doelstelling.