Volledig scherm
Twee leden van de ' Vereniging de Dommel door Boxtel' ontfermt zich over het vuil nabij de Oude Ketting. © Willem Geurts

Bermen aan Boxtelse Noord-Zuidas weer opgeschoond

BOXTEL - Om 09.00 uur staan ze paraat zaterdag, een twaalftal leden van de ‘Vereniging de Dommel door Boxtel’. Klaar om gewapend met prikstok vuilnis uit de berm te halen.

Nauwelijks tien minuten zijn de kleine ploegen onderweg. Twee richting de A2, de andere richting rotonde nabij het politiebureau. Theodoor van Leeuwen maakt deel uit van deze laatste groep. Bij hem melden zich dan nog twee vrijwilligers, medewerkers van het Oertijd Museum.

Terwijl hij met zijn collega’s, gehuld in oranje hesje, plastic afval, blikjes, een autovelg, chipszakken en ander vuil uit het groen plukt vertelt Van Leeuwen over de doelstelling. ,,Wij willen Boxtel schoon houden. Tot enige tijd terug ging onze vereniging elke twee weken met een ploeg op pad om de bermen schoon te maken.” Dat lijkt succesvol, want de frequentie is teruggebracht tot vier weken.

,,Eigenlijk is dat wat we willen. Dat mensen zien wat we doen en in hun eigen wijk tot vergelijkbare initiatieven komen.” Weldra staan op deze mooie zaterdagochtend heel wat gevulde vuilniszakken te wachten te worden opgehaald. Nauwelijks anderhalf uur later liggen de bermen er weer schoon bij.

Boxtel e.o.